Tip Menghilangkan Jeragat Dengan Berkesan

Hai, Assalamualaikum.

Beruntungkan, jika memiliki wajah yang cerah dan cantik, tak perlu guna makeup bagai.   Namun begitu,  jika kulit kita tidak segebu artis korea, janganlah bersedih hati.    Semua ingin kelihatan cantik  kan, tanpa jeragat dan jerawat.

Ramai yang  mengalami kulit yang kusam  akibat jeragat penuh di muka,  akibat kurangnya penjagaan yang sempurna  disamping pengunaan  skincare yang tidak serasi serta mengandungi bahan kimia yang bahaya.

Izinkan saya kongsikan beberapa tip untuk  mendapat kulit  muka yang licin dan putih tanpa jeragat dan jerawat.  Semua bahan-bahan semulajadi ini boleh didapati di dapur kita je.   Samada rajin atau tidak untuk kita konsisten  bergantung pada  masa dan peluang.    Ini adalah tip-tip yang boleh anda amalkan.

Minum Air Masak

Pengambilan air masak adalah penting untuk mendapat kulit yang sihat dan putih.   Sekurang-kurangnya 2 liter setiap hari, bergantung pada jumlah berat badan.    minumlah air masak, agar sistem badan kita dapat berfungsi dengan baik   dan boleh membaiki sel-sel yang rosak.

Limau Nipis

Image result for limau nipis

Hirisan limau nipis boleh membuatkan kulit kita menjadi cerah, rajin atau tidak je.   Mula-mula ambil limau, perah airnya dan sapukan pada muka biarkan seketika,  kemudian bilas dengan air bersih.  Amalkan setiap hari agar kulit mati  hilang.

Buah Tomato

Image result for tomato

Kenal tak buah apa ni, mestilah tomato kesukaan  ramai.  Buah ni banyak khasiat tau.  Kak M pun memang tak pernah tinggallah buah ni.  Bagus untuk kulit muka,  mula-mula ambik isinya sapu kat muka  2 kali sehari pagi dan malam. Amalkan selalu,  supaya muka jadi cerah, comel.

Air Beras.

Sambil-sambil masak nasi, air beras jangan dibuang.   Air Beras boleh digunakan untuk membersihkan muka.   Muka akan jadi cerah dan bersih sekiranya anda konsisten melakukannya.

Sekiranya anda tidak berpeluang  untuk melakukan perkara diatas, anda boleh mencari alternatif lain  dan membuat pilihan yang bijak dengan  mencari  skincare yang selamat dan semulajadi.

Set youth skincare  adalah  salah satu  skincare semulajadi berasaskan tumbuhan, bebas dari 1500 bahan kimia dan 100% vegan.   Walaupun harganya agak mahal tetapi kesannya amat berbaloi, bak kata orang tua, alah membeli, menang memakai.

Set Youth Skincare

1. Luminous Gel Oil Cleanser

Anda boleh gunakan pembersih muka 3 dalam 1 yang tidak mengandungi sabun dan mempunyai PH seimbang.   Dibuat daripada campuran vitamin  serta polifenol dan alga yang membuatkan kulit anda menjadi lembut bak kulit bayi.  Bauan yang natural tanpa pewangi, memberikan kesegaran yang amat.

2. Perfecting Skin Toner

Keduanya anda boleh gunakan toner bagi membersihkan segala kulit mati.  Membebaskan kulit dari sel-sel kusam dan ejen pencemaran alam sekitar.  Campuran vitamin, polifenol serta dari estrak  Anggur Muscidine serta alga hijau mampu membuatkan kulit anda berseri.

3. Youth Activating Serum

Memperbaharui sel yang kritikal dengan campuran vitamin, polifenol dan  youth complex.  Menghasilkan kolagen serta membuatkan kulit anda kelihatan muda dan berseri.   Dihasilkan dari apple cell, lotus japonica dan vitamin A.

4. Age Defense Moisturizer – SPF 50

Krim  perlindungan untuk kulit dari sinaran matahari dengan SPF 50 UVA/UVB.  Mempunyai vitamin dan nutrien botani yang berupaya melembabkan kulit wajah anda serta  menambahbaik kulit secara menyeluruh.  Juga dihasilkan daripada  ekstrak anggur muscadine.

5.  Advanced Renewal Night Cream.

Krim yang pakai pada malam hari,  mempunyai campuran botanikal bagi menggalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa tidur disamping menghasilkan kalogen dan elastin, yang akan membuatkan kulit jadi cerah  semulajadi, kulit kelihatan muda dan licin.

6. Radiance C + E

Mempunyai dos 20% vitamin C dan vitamin E serta ektrak raspberi  yan membantu menegang, mencerah dan mengurangkan garis halus.   Mengurang tompok jeragat atau usia serta membaiki tona kulit.

Testimoni Penggunaan Produk Youth

Bagaimana saya nak dapatkan  Set Youth Skincare ?

1. Anda boleh walkin kemana-mana cawangan shaklee seluruh Malaysia (gunakan ID : 1235072 semasa proses pembelian).

2. Boleh beli online  menggunakan kad debit/kredit.

3. Boleh Whatapp saya untuk bantuan/belian.

Klik di bawah untuk pembelian Online menggunakan kad debit/kredit

Puan Norma

ID : 1235072

Whatsapp/call : 0129810664

FB: Nor Ma

FB Page : Petua Wanita

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge