Tip Memilih Vitamin Terbaik Dan Selamat

Hai, Assalamualaikum,

Hari ini saya nak  kongsi  berkenaan tip memilih vitamin,  alang-alang dapat  perkongsian dari  group CVG.   Pernah tak korang makan  vitamin atau makanan tambahan.   Yelah,  nak makan  vitamin mestilah  betul-betul teliti, supaya dapat kesan terbaik.   Semak betul-betul,  label  dan ingredient,  punca dan sumber dari mana.    Kalau saya, lebih suka memilih vitamin Shaklee, yang  ada kajian Landmark Study Shaklee.

Pernah dengar tak tentang landmark study Shaklee?

Percaya atau tidak, shaklee satu-satunya syarikat supplement yang berani untuk buat landmark study ni. sebab, shaklee nak pastikan produknya benar-benar berkesan, dan tidak memudaratkan walaupun diamalkan untuk suatu tempoh yang lama.

dan keputusan landmark study ni dibuat oleh pihak ketiga. orang luar yang tak ada kaitan pun dengan shaklee. dianalisis oleh pihak ketiga juga. so, tak ada bias.

ini keputusan landmark study yang dijalankan ke atas mereka yang mengamalkan supplement shaklee lebih dari 20 tahun, mempunyai tahap kesihatan lebih baik dari mereka yang lain.

sebab tu kita semua pilih shaklee. sebab kita yakin ianya selamat, semulajadi, dan berkesan.

info lanjut, http://www.landmarkstudy.com

1. SHAKLEE HQ DI PLEASANTON, CALIFORNIA

Mendapat pensijilan Climate Neutral™. Maknanya office Shaklee tu tak menjejaskan alam sekitar. Tiada pembebasan karbon daripada ibu pejabat Shaklee.

2. SEJAK 1965, produk Shaklee tak penah ditarik balik. Contohnya tak pernah ada kes rupa2nya dalam Shaklee ada bahan kimia penyebab sakit buah pinggang & produk ditarik balik.  Produk2 banyak yg discontinue sebab : BAHAN2 tak cukup berkualiti (ni yg best bila takde ladang, anytime boleh reject bahan mentah & cari yang lain pulak), regulation yg merepek (cthnya ada satu produk ni, KKM punya syarat ‘MESTI BUAT ANIMAL TESTING’ eh eh, kita mana ada buat animal testing. hish, cane tuhh.

3. REVIEW & TESTIMONIAL  DARI ORANG  TERKENAL  seperti  Oprah, Gwyneth Paltrow, Rachael Ray, Pasukan Olimpik, Angkasawan NASA, penjelajah kutub  dan lain, boleh rujuk dalam buku Product Guide.

4.  SHAKLEE BUKAN JUAL VITAMIN tapi kehidupan dan dunia yg lebih baik! Sebab tu yang benar-benar mendalami Shaklee takkan rasa sampai hati nak tinggalkan Shaklee sebab Shaklee  bukan setakat menjual, dan penting kan duit je.   pengguna shaklee akan rasa lebih menghargai kehidupan dan lebih appreciate bumi ni, lebih prihatin pada dunia bila betul2 mendalami Shaklee. Baca sini – http://mydreamspots .com/wp-content/uploads/2016/07/environmental-heritage-e.pdf

Kalau korang pegi Global Convention kat US, baik Roger mahupun leader2 lain dari seluruh dunia takde pun nak cerita pasal berapa juta bonus derang, berapa tingkat rumah diorang…. tapi macamana kehidupan mereka berubah & macamana mereka nak ubah kehidupan orang lain juga.. benda2 tentang kesihatan secara holistik. Takde suruh pun kita meniaga sampai kaya raya, buat la apa suka asalkan kaya, tak… tapi tentang bantu orang utk ubah kehidupan mereka.

5.  SHAKLEE ADA CLINICAL RESEARCH YANG DITERBITKAN. Banyak company suplemen yang claim diorang ada studies, tapi mostly tak dipublish pun, hanya di kalangan diorang2 je. tapi Shaklee punya research diterbitkan dalam Scientific Publication, 90 daripadanya adalah jurnal yang “peer reviewed”. Kiranya GOLD STANDARD lah di kalangan jurnal2 saintifik.

& clinical research ni… suplemen tak payah buat pun sebenarnya. Ubat-ubatan yang kena buat, tapi Shaklee buat.

6.  SHAKLEE GUNA BAHAN2 DARI ALAM SEMULAJADI. Bukan campur2 bahan kimia dalam lab dan taraaaaa jadi seketul vitamin, bukannnn. Semuanya datang dari alam semulajadi… daun2, akar2, pucuk2…. digabung dalam satu botol – SHAKLEE.

7 STRICT INGREDIENT TESTING – BANYAK SGT produk Shaklee dah takde di pasaran sbb masalah bahan mentah. Shaklee akan check ketulenan setiap bahan2 yang digunakan, Ladang2 yg hantar bahan2 mentah tu igt senang2 je ke boleh hantar…? nehi nehi…. Shaklee akan test dulu utk pastikan betul2 diroang ni betul2 oganik & bebas dari segala macam racun serangga, racun rumpai dan sebagainya. ehhh igt senang ke nak tanam skala besar secara organik? Kalau ada sikit trace pun Shaklee akan rejecttt. Nexttt.

8. SHAKLEE SELALU BEKERJASAMA DGN UNIVERSITI2 TERNAMA & PROFESOR2 HEBAT. Kalau baca jurnal2 dalam Health Resource tu, bukan nama saintis Shaklee je kat jurnal2 tu, tapi profesor2 dari macam2 universiti. Takkan universiti nak kerjasama kalau produk cikai kot????

That’s why saya tak boleh nak tinggal Shaklee… bukannya takde orang offer buat produk sendiri, offer buat bisnes lain yg lagi lebat…. tapi prinsip tak sama. Saya ensure anak2 & family saya makan benda2 yang terbaik, takkan saya nak jual benda2 merepek asalkan untung kat orang lain kan?

Dan Shaklee mmg dah proven dgn jurnal apa bagai, takyah pening2 nak explain kat orang. (Hat haters tu toksah kisah lah. Kita bawak dia pegi jumpa Dr Gladys Block pun dia kata Profesor Emerita beli je tu 😛 so hat tu kita ikat tepi bayar 30 sen je sudah).

Korang masih belum jatuh hati dgn Shaklee? Mungkin korang belum kenal Shaklee. Tak kenal maka tak cinta. Dah kenal, melekat macam saka.

Jom amalkan shaklee tanpa was-was, kerana shaklee adalah suplemen yang paling baik di dunia.

Kredit :  CelikVitamin group.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge