Tip Untuk Kekal Sihat Dan Awet Muda

Assalamualaikum, hai,

Kejelitaan dan keremajaan  menjadi idaman setiap orang,  terutamanya wanita,   kecantikan begitu sinonim dengan wanita,  siapalah yang tak nak kelihatan awet muda,  tipulah sekiranya  tidak mempunyai naluri tersebut.    Tua daripada  usia sebenar,  disebabkan kulit yang kusam dan jeragat.   Oleh itu penjagaan yang sempurna dan  menjaga diet yang seimbang boleh membuatkan kulit dan wajah anda menjadi awet muda. Tahukah bahawa penuaan kulit akan berlaku bermula dari umur 25 tahun.

Keadaan Kulit Pada Usia Yang Berbeza

Umur 20an

Biasanya situasi kulit ketika berumur 20an adalah lebih berminyak  dan liang roma tersumbat, lebih cenderung kepada masalah jeragat.  Kulit kering sering dialami oleh setengah remaja.  Paras kolegen dan elastin yang sihat mula menurun secara perlahan.

Umur 30an

Pada usia 30an mula menampakkan penampilan garis halus dan kedutan. Kulit mula nampak kusam, tona kulit tidak sekata dan diikuti dengan pigmentasi (jeragat).  Kehilangan kolegen dan elastin, pembaharuan sel semakin perlahan.

Umur 40an.

Kulit menjadi kering dan kusam kerana  kebolehan mengekalkan kelembapan semakin berkurang.   Kedutan, garis halus, liang roma dan pigmentasi yang semakin jelas.   Kehilngan lebih banyak kolagen dan elastin.  Pembaharuan sel yang perlahan serta kulit semakin nipis dan kendur.

 

 

 

 

Apa yang perlu anda lakukan untuk kekal awet muda ialah teruskan rutin penjagaan kulit harian dengan menggunakan krim perlidungan matahari. Tambahkan penggunaan serum bagi yang berusia 30 keatas bagi menyokong penghasilan kalogen dan elastin serta pembaharuan sel.   Mengambil  vitamin c dan  Vitamin e bagi rawatan anti penuaan.

Faktor Yang Menyebabkan Penuaan Kulit

1.  Pencemaran

2. Pendedahan kepada sinaran UV.

3. Pemakanan tidak sihat

4. Tekanan/stress

5. Perubahan hormon

6. Kekurangan Nutrien.

Apa pun kita boleh melakukan sesuatu untuk mengurangkan gejala-gejala yang menyebabkan penuaan sebelum waktunya dengan mengambil suplemen yang  sesuai bagi mengatasi masalah tersebut. terutamanya dari dalam.

Set Awet Muda Shaklee

Vitamin C

ESP 

Gla Complex

Shaklee Collagen Powder.

Vivix

Anda boleh juga memilih skincare semulajadi yang selamat dan tanpa bahan kimia merbahaya untuk kelihatan cantik dan awet muda di bahagian luaran.

Skincare Youth Shaklee

Rangkaian Produk Youth Skincare

1. Luminous Gel Oil Cleanser (125ml)

3 dlm 1 tidak mengandungi sabun.PH seimbang. Membersih, memperhalus dengan lembut dan menyucikan.

2. Perfecting Skin Toner (177ml)

Membersihkan sel kulit mati, menghidrat dan bekalan nutrisi pada kulit.

3. Youth Activating Serum (30ml)

Mengandungi 10x ganda bahan aktif untuk pembaharuan sel dan menggalakkan penghasilan kalogen untuk keserian kulit.

4.  Radiance C + E (60 kapsul)

Mengebu, mencerah dan mengurangkan penampilan garis halus, kedutan pigmentasi dan menambah baik tekstur serta tona kulit yang lebih sekata.

5. Age Defense Moisturizer SPF 50(50ml)

Melindungi kulit daripada sinaran berbahaya, menyuburkan dan melembabkan kulit.

6. Advance Renewal Night Cream (50ml)

Menyokong proses pembaharuan sel kulit semasa tidur agar lebih cerah, muda, licin dan berseri.

Setiap produk di dalam rejimen ini dihasilkan daripada vitamin2 anti penuaan dan polifenol untuk memberi manafaat rawatan. “Look Younger Longer”.

Sekiranya anda berminat bolehlah Whatsapp saya  dan boleh juga membuat pembelian secara online.  Sila Klik di bawah.

Set Awet Muda

Youth Skincare

Whatsapp saya 

Shaklee ID: 1235072

FB Page: Petua Wanita

FB: Nor Ma

 

 

10 Cara Untuk Mendapat Kulit Cantik

Assalamualaikum, hai semua,

Saya pasti ramai yang mahukan kulit yang cantik tak kiralah wanita ataupun lelaki.   sehingga ada yang sanggup mencuba produk yang merbahayakan kulit dan kesihatan.    Sebelum itu anda perlulah mengenali dulu masalah wajah anda dan struktur kulit serta mengamalkan gaya hidup sihat untuk mendapatkan kulit yang cantik.

Struktur Kulit

Kulit mempunyai 3 lapisan iaitu lapisan pertama dikenali epedermis, terbentuk daripada keratin, kedua dermis yang mengandungi kalogen dan gentian kenyal dipenuhi saraf dan salur darah serta kelenjar  minyak dan peluh yang menghasilkan sebum.  dan yang ketiga terdiri dari sel lemak iaitu tisu dibawah kulit.

Kulit yang cantik, licin, tegang dan anjal menjadi idaman setiap orang.  Apa pun perlu diketahui, perubahan hormon juga menyebabkan kulit berminyak dan berjerawat.   Jesteru itu, kebersihan perlulah dititikberatkan. Nilai PH yang   normal pada kulit adalah 4.2 hingga 5.6 bagi memastikan ia sentiasa sihat. dan membantu menyekat pertumbuhan bakteria yang menyebabkan masalah seperti jerawat.

10 Cara Untuk Dapatkan Kulit yang Cantik

1. Membersihkan Kulit Muka.

Bersihkan muka 2 kali sehari,  dengan menggunakan pencuci muka yang lembut selamat.   Penggunaan sabun yang banyak buih secara berlebihan adalah tidak digalakkan, ini akan membuat muka bertambah kering dan boleh menyingkirkan sebum.  Elakkan menggunakan pencuci yang mengandungi wangian dan pewarna kerana ia boleh menyebabkan radang kulit.

2.  Menggunakan Penyegar.

Penyegar adalah sangat penting untuk menutup liang roma nak2 yang mempunyai kulit berminyak, ia akan membuat kulit anda menjadi kering dan mengecutkan liang roma.  Boleh mengurangkan kulit berminyak.

3. Pelembab.

Pelembab menbantu mengekalkan kelembapan kulit.   Kulit yang berminyak seharusnya tidak menggunakan pelembab secara berlebihan, ini akan membuatkan muka anda akan lebih berminyak.

4. Lindungi Kulit daripada cahaya Matahari.

Kulit akan menjadi rosak jika terdedah pada sinaran matahari. Gunakan krim yang mempunyai pelindung matahari.  Ini boleh mengelakan terjadinya jeragat dan tompok hitam yang menebal pada muka.

5. Bersenam Secara Berkala

Melakukan senaman secara rutin dapat menjaga kesihatan dan kecantikan.  Dimana ianya dapat melancarkan pengaliran darah ke seluruh organ termasuk kulit bagi mengekalkan kesihatan kulit.  Kulit menjadi tegang dan tak kendur.   Lakukan senamrobik  dua kali seminggu ataupun mengayuh basikal.

6. Tidak Merokok.

Bahan yang berbahaya dalam asap rokok boleh menyebabkan kulit cepat berkedut serta kulit menjadi kusam.

7.  Minum Air  8 Gelas Sehari

Meminum air kosong  sebanyak 8  gelas sehari boleh memberi kelembapan pada kulit terutamanya kulit muka.

8. Diet Seimbang

Cara pemakanan yang sihat perlulah diamalkan agar kita mendapat makanan yang seimbang.   Keperluan sumber protein,  serat, lemak, vitamin dan mineral  adalah penting untuk  membentuk kulit yang cantik.

9.  Buahan dan Sayuran.

Pengambilan sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan pelbagai vitamin dan antioksida seperti vitamin c,  amatlah digalakkan supaya dapat melawan radikal bebas yang merosakkan kulit.

10. Amalan Memakan Makanan Tambahan

Sekiranya anda tidak cukup masa atau tidak konsisten mengamalkan diet seimbang, anda bolehlah mengamalkan vitamin semulajadi  seperti Vitamin C, Vitamin E,  Sumber Protein yang mengandungi  asid amino seperti ESP,   Gla Complex untuk Stabilkan hormon serta Vitalea yang mempunyai 28 jenis vitamin.  Ini adalah untuk kecantikan dalaman, terpulanglah kepada anda samada cukup atau tidak nutrisi dalam diet anda.

Skincare Youth  Shaklee

Skincare semulajadi  100% dari tumbuhan, selamat  dan bebas daripada bahan kimia bahaya yang boleh merosakan kulit dan menyebabkan kanser.  Sangat sesuai digunakan pada kulit kerana mempunyai nilai PH yang rendah,  serta tidak berbuih.   Dan yang paling suka adalah baunya adalah semulajadi dari tumbuhan.

Rangkaian Produk Youth Skincare

1. Luminous Gel Oil Cleanser (125ml)

3 dlm 1 tidak mengandungi sabun.PH seimbang. Membersih, memperhalus dengan lembut dan menyucikan.

2. Perfecting Skin Toner (177ml)

Membersihkan sel kulit mati, menghidrat dan bekalan nutrisi pada kulit.

3. Youth Activating Serum (30ml)

Mengandungi 10x ganda bahan aktif untuk pembaharuan sel dan menggalakkan penghasilan kalogen untuk keserian kulit.

4.  Radiance C + E (60 kapsul)

Mengebu, mencerah dan mengurangkan penampilan garis halus, kedutan pigmentasi dan menambah baik tekstur serta tona kulit yang lebih sekata.

5. Age Defense Moisturizer SPF 50(50ml)

Melindungi kulit daripada sinaran berbahaya, menyuburkan dan melembabkan kulit.

6. Advance Renewal Night Cream (50ml)

Menyokong proses pembaharuan sel kulit semasa tidur agar lebih cerah, muda, licin dan berseri.

Setiap produk di dalam rejimen ini dihasilkan daripada vitamin2 anti penuaan dan polifenol untuk memberi manafaat rawatan. “Look Younger Longer”.

Sekiranya anda berminat bolehlah Whatsapp saya  dan boleh juga membuat pembelian secara online.  Sila Klik di bawah.

Tip Memilih Vitamin Terbaik Dan Selamat

Hai, Assalamualaikum,

Hari ini saya nak  kongsi  berkenaan tip memilih vitamin,  alang-alang dapat  perkongsian dari  group CVG.   Pernah tak korang makan  vitamin atau makanan tambahan.   Yelah,  nak makan  vitamin mestilah  betul-betul teliti, supaya dapat kesan terbaik.   Semak betul-betul,  label  dan ingredient,  punca dan sumber dari mana.    Kalau saya, lebih suka memilih vitamin Shaklee, yang  ada kajian Landmark Study Shaklee.

Pernah dengar tak tentang landmark study Shaklee?

Percaya atau tidak, shaklee satu-satunya syarikat supplement yang berani untuk buat landmark study ni. sebab, shaklee nak pastikan produknya benar-benar berkesan, dan tidak memudaratkan walaupun diamalkan untuk suatu tempoh yang lama.

dan keputusan landmark study ni dibuat oleh pihak ketiga. orang luar yang tak ada kaitan pun dengan shaklee. dianalisis oleh pihak ketiga juga. so, tak ada bias.

ini keputusan landmark study yang dijalankan ke atas mereka yang mengamalkan supplement shaklee lebih dari 20 tahun, mempunyai tahap kesihatan lebih baik dari mereka yang lain.

sebab tu kita semua pilih shaklee. sebab kita yakin ianya selamat, semulajadi, dan berkesan.

info lanjut, http://www.landmarkstudy.com

1. SHAKLEE HQ DI PLEASANTON, CALIFORNIA

Mendapat pensijilan Climate Neutral™. Maknanya office Shaklee tu tak menjejaskan alam sekitar. Tiada pembebasan karbon daripada ibu pejabat Shaklee.

2. SEJAK 1965, produk Shaklee tak penah ditarik balik. Contohnya tak pernah ada kes rupa2nya dalam Shaklee ada bahan kimia penyebab sakit buah pinggang & produk ditarik balik.  Produk2 banyak yg discontinue sebab : BAHAN2 tak cukup berkualiti (ni yg best bila takde ladang, anytime boleh reject bahan mentah & cari yang lain pulak), regulation yg merepek (cthnya ada satu produk ni, KKM punya syarat ‘MESTI BUAT ANIMAL TESTING’ eh eh, kita mana ada buat animal testing. hish, cane tuhh.

3. REVIEW & TESTIMONIAL  DARI ORANG  TERKENAL  seperti  Oprah, Gwyneth Paltrow, Rachael Ray, Pasukan Olimpik, Angkasawan NASA, penjelajah kutub  dan lain, boleh rujuk dalam buku Product Guide.

4.  SHAKLEE BUKAN JUAL VITAMIN tapi kehidupan dan dunia yg lebih baik! Sebab tu yang benar-benar mendalami Shaklee takkan rasa sampai hati nak tinggalkan Shaklee sebab Shaklee  bukan setakat menjual, dan penting kan duit je.   pengguna shaklee akan rasa lebih menghargai kehidupan dan lebih appreciate bumi ni, lebih prihatin pada dunia bila betul2 mendalami Shaklee. Baca sini – http://mydreamspots .com/wp-content/uploads/2016/07/environmental-heritage-e.pdf

Kalau korang pegi Global Convention kat US, baik Roger mahupun leader2 lain dari seluruh dunia takde pun nak cerita pasal berapa juta bonus derang, berapa tingkat rumah diorang…. tapi macamana kehidupan mereka berubah & macamana mereka nak ubah kehidupan orang lain juga.. benda2 tentang kesihatan secara holistik. Takde suruh pun kita meniaga sampai kaya raya, buat la apa suka asalkan kaya, tak… tapi tentang bantu orang utk ubah kehidupan mereka.

5.  SHAKLEE ADA CLINICAL RESEARCH YANG DITERBITKAN. Banyak company suplemen yang claim diorang ada studies, tapi mostly tak dipublish pun, hanya di kalangan diorang2 je. tapi Shaklee punya research diterbitkan dalam Scientific Publication, 90 daripadanya adalah jurnal yang “peer reviewed”. Kiranya GOLD STANDARD lah di kalangan jurnal2 saintifik.

& clinical research ni… suplemen tak payah buat pun sebenarnya. Ubat-ubatan yang kena buat, tapi Shaklee buat.

6.  SHAKLEE GUNA BAHAN2 DARI ALAM SEMULAJADI. Bukan campur2 bahan kimia dalam lab dan taraaaaa jadi seketul vitamin, bukannnn. Semuanya datang dari alam semulajadi… daun2, akar2, pucuk2…. digabung dalam satu botol – SHAKLEE.

7 STRICT INGREDIENT TESTING – BANYAK SGT produk Shaklee dah takde di pasaran sbb masalah bahan mentah. Shaklee akan check ketulenan setiap bahan2 yang digunakan, Ladang2 yg hantar bahan2 mentah tu igt senang2 je ke boleh hantar…? nehi nehi…. Shaklee akan test dulu utk pastikan betul2 diroang ni betul2 oganik & bebas dari segala macam racun serangga, racun rumpai dan sebagainya. ehhh igt senang ke nak tanam skala besar secara organik? Kalau ada sikit trace pun Shaklee akan rejecttt. Nexttt.

8. SHAKLEE SELALU BEKERJASAMA DGN UNIVERSITI2 TERNAMA & PROFESOR2 HEBAT. Kalau baca jurnal2 dalam Health Resource tu, bukan nama saintis Shaklee je kat jurnal2 tu, tapi profesor2 dari macam2 universiti. Takkan universiti nak kerjasama kalau produk cikai kot????

That’s why saya tak boleh nak tinggal Shaklee… bukannya takde orang offer buat produk sendiri, offer buat bisnes lain yg lagi lebat…. tapi prinsip tak sama. Saya ensure anak2 & family saya makan benda2 yang terbaik, takkan saya nak jual benda2 merepek asalkan untung kat orang lain kan?

Dan Shaklee mmg dah proven dgn jurnal apa bagai, takyah pening2 nak explain kat orang. (Hat haters tu toksah kisah lah. Kita bawak dia pegi jumpa Dr Gladys Block pun dia kata Profesor Emerita beli je tu 😛 so hat tu kita ikat tepi bayar 30 sen je sudah).

Korang masih belum jatuh hati dgn Shaklee? Mungkin korang belum kenal Shaklee. Tak kenal maka tak cinta. Dah kenal, melekat macam saka.

Jom amalkan shaklee tanpa was-was, kerana shaklee adalah suplemen yang paling baik di dunia.

Kredit :  CelikVitamin group.

5 Cara Berkesan Merawat Buasir

Hai, Assalamualaikum.

Setiap kali nak membuang mesti  ada perasaan yang menghantui,   akan terbayang kesakitan yang akan dialami.    Takut nak ke tandas,  takut bila melihat aliran  darah yang keluar, semuanya akan menjadi igauan.     Saya pasti ramai yang  mempunyai masalah ini.    Masalah buasir bukanlah  perkara yang remeh temeh,   mungkin pesakit berasa malu untuk berkongsi masalah dan lebih rela berdiam diri walaupun dalam situasi yang amat  menyakitkan dan tidak selesa, terutamanya dalam melakukan kerja seharian.

Continue reading “5 Cara Berkesan Merawat Buasir”

7 Petua Merawat Kencing Kotor Dengan Cepat

Masalah  kencing kotor mungkin tidak asing lagi terutamanya bagi kaum wanita.   Siapa pernah kencing kotor??  Apa yang anda tahu tentang kencing kotor ni!!     Kencing kotor ini adalah kencing  yang tidak lawas dan sentiasa rasa nak kencing serta tidak selesa dan rasa pedih ketika kencing.    Ini amat menganggu tugas seharian kita, betul tak.   Saya  pernah mengalaminya, mungkin anda semua juga menghadapi perkara yang sama.   Di sini saya ingin kongsikan beberapa petua semulajadi yang selalu saya amalkan.

Mengapa Wanita Mudah diserang kencing kotor.

Wanita lebih mudah  mendapat kencing kotor oleh kerana saluran kencingnya  lebih pendek, juga berhampiran  saluran pembuangan najis(dubur).   Keadaan ini  adalah amat mudah untuk bakteria membiak di kawasan tersebut.   Ramai wanita mengalami masalah ini, lebih-lebih lagi dikalangan wanita yang mengandung.

Image result for kencing kotor

Continue reading “7 Petua Merawat Kencing Kotor Dengan Cepat”

Tip Merawat HFMD Cara Semulajadi

Assalamualaikum,

Akhir2  ini  penyakit HFMD iaitu penyakit tangan, kaki dan mulut, mula menular  dan dijangkiti  kanak-kanak di bawah umur 5 tahun.  Ini menjadi kebimbangan para ibu bapa  terhadap risiko jangkitan terhadap anak mereka.    Dijangkiti melalui sentuhan secara langsung cecair serta lepuhan, cecair dan juga najis kanak-kanak.

Rawatan dari awal perlu dibuat,  kerana penyakit ini boleh mengakibatkan kematian.

sila baca keterangan lanjut HFMD

Image result for hfmd

Continue reading “Tip Merawat HFMD Cara Semulajadi”

Cara Merawat Demam Denggi Dengan Berkesan

Assalamualaikum,

Kejadian demam denggi semakin meningkat sejak akhir-akhir ini,  dan merupakan fenomena utama yang sering diperkatakan.   Malaysia merupakan negara yang beriklim tropika, iaitu cuaca yang panas dan lembab menyebabkan  mudah terjadinya pembiakan nyamuk aedes yang boleh membawa kepada gejala demam denggi.

Sekiranya  anda  didapati demam yang berpanjangan, ambillah langkah yang drastik dan cepat  untuk berjumpa dengan doktor bagi tujuan pengesahan.

Demam denggi merupakan sejenis penyakit daripada bawaan nyamuk  yang berpunca dari gigitan nyamuk aedes.  Denggi berdarah adalah lebih merbahaya yang boleh mengakibatkan kematian.

Image result for nyamuk aedes

Apakah Tanda-tanda Demam Denggi

  • Terdapat ruam merah pada kulit
  • Demam yang terlampau tinggi suhu secara mengejut.
  • Sakit sendi, tulang, mata dan kepala.
  • Sakit perut
  • Tiada selera makan
  • Berlaku pendarahan pada hidung, mulut dan badan.

Tiada rawatan khusus atau ubat untuk merawat demam denggi.  Pesakit akan dimasukkan ke hospital, diberi cecair  bagi mengantikan cecair yang hilang dari badan.

Kawalan dan pencegahan Demam Denggi.

Faktor utama adalah memusnahkan tempat pembiakan Nyamuk Aedes.

  • Tahutak dimana nyamuk  selalunya membiak, tutup semua bekas menyimpan air bagi mengelakkan nyamuk bertelur.
  • Sentiasa menukar air alas pasu bunga, kolam air dan lain-lain.
  • Pastikan tempat air bertakung seperti tayar buruk, tin kosong dibuang bagi mengelakkan sarang pembiakan nyamuk.
  • Guna ubat jentik-jentik dengan menggunakan sukatan yang betul.

Disini saya ingin kongsikan beberapa petua bagi mengurangkan  Demam   dengan cara semulajadi.   saya kongsikan video Pn. Siti Sarah, Pakar Nutrisi Shaklee.

 

  • Minum air kosong yang banyak bagi mengantikan kehilangan air yang banyak dari tubuh.
  • Mengelakkan makanan yang mengandungi lemak dan kurang berkhasiat.
  • Pengambilan buah-buahan  yang banyak  m dan mengandungi vitamin c mampu menghasilkan sel darah putih dimana ianya dapat melawan virus denggi.
  • Ambil makanan yang tinggi protein bagi membentuk tenaga. Dengan meminum sup ketam juga dapat meningkatkan platelet darah.
  • Minum jus betik juga dikatakan mampu  mengurangkan demam hasil pengalaman dari orang ramai yang mencuba.  Ramai yang mengatakan keberkesananya.
  • Mengambil suplement semulajadi yang tiada bahan kimia bahaya, boleh membantu proses pemulihan dengan cepat.

Set  Mencegah Demam Denggi

Image result for performance drink shaklee png

Performance drink merupakan sejenis minuman yang tinggi ion dan tanpa karbonat.   Berupaya membantu mengekalkan cecair dalam badan dan boleh mengurangkan dehidrasi.

Image result for vitamin c shaklee png

Vitamin c mampu meningkatkan sel darah putih yang boleh melawan virus dan bakteria dalam tubuh.

Image result for nutriferon shaklee png

Nutriferon meningkatkan imun badan terutamanya bagi pesakit demam denggi yang mempunyai sitem imun yang lemah.

 

Image result for esp shaklee png

ESP Protein soya,  membantu meningkatkan tenaga kepada pesakit.  Disamping itu ia dapat mengembalikan semula vitamin  dan mineral yang telah hilang semasa demam.

 

Image result for vivix shaklee png

 

Vivix  untuk meningkatkan platlet darah dengan cepat, ini adalah kerana pesakit denggi mempunyai bacaan yang rendah.

 

Saya ingin membantu anda bagi menyelesaikan masalah kesihatan, boleh hubungi saya di talian  0129810664. Pn Norma bagi mendapatkan set tersebut.  Atau pun boleh dapatkan vitamin mengikut kesesuaian bajet anda.

Boleh juga beli set Demam denggi  melalui kad kredit/kad debit.  Jom klik dibawah.

Image result for logo beli

 

 

B Complex

B Complex  shaklee mengandungi  8 komponen penting termasuk biotin dan asid folic yang mempunyai kadar serapan yang tinggi hasil ciptaan saintis shaklee.

Vitamin B adalah vitamin larut air dan akan dibuang jika berlebihan.  Oleh itu  sangat  penting pengambilan B complex setiap hari.

 

Kelebihan B Complex

  • Menukar makanan kepada tenaga –  Membantu penghadaman, menukar  lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga  dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan.

 

  • Melawan tekanan – Untuk kesihatan fungsi saraf  sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan kemurungan dan insomnia.

 

  • Membantu Tumbesaran – Menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak.  Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru  serta mengurangkan risiko kecacatan  otak atau tulang belakang.
  • Rambut Beruban dan Gugur –  membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.

 

  • Baik untuk Mata – mengurangkan masalah keletihan mata,  mencegah katarak,  meningkatkan kualiti penglihatan, memperkasakan memori dan daya fokus.

 

  • Mencegah anemia –  membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah  dalam tubuh,  merendah  paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat dan mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan,  migrain, muntah-muntah, mabuk  darat dan laut.

 

  • Meredakan sengugut – baik untuk masalah sengugut(PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.

 

  • Mencegah perlcche – dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau.

 

  • Detoksifikasi – meredakan alahan.

 

Sebarang pertanyaan boleh hubungi :-

 

Puan Norma

Whatapps : 0129810664

Facebook :  Nor Ma

Pengedar Sah Shaklee Kuala Terengganu.

Cod : Bukit Payong –  Kuala Terengganu