Tip Untuk Kekal Sihat Dan Awet Muda

Assalamualaikum, hai,

Kejelitaan dan keremajaan  menjadi idaman setiap orang,  terutamanya wanita,   kecantikan begitu sinonim dengan wanita,  siapalah yang tak nak kelihatan awet muda,  tipulah sekiranya  tidak mempunyai naluri tersebut.    Tua daripada  usia sebenar,  disebabkan kulit yang kusam dan jeragat.   Oleh itu penjagaan yang sempurna dan  menjaga diet yang seimbang boleh membuatkan kulit dan wajah anda menjadi awet muda. Tahukah bahawa penuaan kulit akan berlaku bermula dari umur 25 tahun.

Keadaan Kulit Pada Usia Yang Berbeza

Umur 20an

Biasanya situasi kulit ketika berumur 20an adalah lebih berminyak  dan liang roma tersumbat, lebih cenderung kepada masalah jeragat.  Kulit kering sering dialami oleh setengah remaja.  Paras kolegen dan elastin yang sihat mula menurun secara perlahan.

Umur 30an

Pada usia 30an mula menampakkan penampilan garis halus dan kedutan. Kulit mula nampak kusam, tona kulit tidak sekata dan diikuti dengan pigmentasi (jeragat).  Kehilangan kolegen dan elastin, pembaharuan sel semakin perlahan.

Umur 40an.

Kulit menjadi kering dan kusam kerana  kebolehan mengekalkan kelembapan semakin berkurang.   Kedutan, garis halus, liang roma dan pigmentasi yang semakin jelas.   Kehilngan lebih banyak kolagen dan elastin.  Pembaharuan sel yang perlahan serta kulit semakin nipis dan kendur.

 

 

 

 

Apa yang perlu anda lakukan untuk kekal awet muda ialah teruskan rutin penjagaan kulit harian dengan menggunakan krim perlidungan matahari. Tambahkan penggunaan serum bagi yang berusia 30 keatas bagi menyokong penghasilan kalogen dan elastin serta pembaharuan sel.   Mengambil  vitamin c dan  Vitamin e bagi rawatan anti penuaan.

Faktor Yang Menyebabkan Penuaan Kulit

1.  Pencemaran

2. Pendedahan kepada sinaran UV.

3. Pemakanan tidak sihat

4. Tekanan/stress

5. Perubahan hormon

6. Kekurangan Nutrien.

Apa pun kita boleh melakukan sesuatu untuk mengurangkan gejala-gejala yang menyebabkan penuaan sebelum waktunya dengan mengambil suplemen yang  sesuai bagi mengatasi masalah tersebut. terutamanya dari dalam.

Set Awet Muda Shaklee

Vitamin C

ESP 

Gla Complex

Shaklee Collagen Powder.

Vivix

Anda boleh juga memilih skincare semulajadi yang selamat dan tanpa bahan kimia merbahaya untuk kelihatan cantik dan awet muda di bahagian luaran.

Skincare Youth Shaklee

Rangkaian Produk Youth Skincare

1. Luminous Gel Oil Cleanser (125ml)

3 dlm 1 tidak mengandungi sabun.PH seimbang. Membersih, memperhalus dengan lembut dan menyucikan.

2. Perfecting Skin Toner (177ml)

Membersihkan sel kulit mati, menghidrat dan bekalan nutrisi pada kulit.

3. Youth Activating Serum (30ml)

Mengandungi 10x ganda bahan aktif untuk pembaharuan sel dan menggalakkan penghasilan kalogen untuk keserian kulit.

4.  Radiance C + E (60 kapsul)

Mengebu, mencerah dan mengurangkan penampilan garis halus, kedutan pigmentasi dan menambah baik tekstur serta tona kulit yang lebih sekata.

5. Age Defense Moisturizer SPF 50(50ml)

Melindungi kulit daripada sinaran berbahaya, menyuburkan dan melembabkan kulit.

6. Advance Renewal Night Cream (50ml)

Menyokong proses pembaharuan sel kulit semasa tidur agar lebih cerah, muda, licin dan berseri.

Setiap produk di dalam rejimen ini dihasilkan daripada vitamin2 anti penuaan dan polifenol untuk memberi manafaat rawatan. “Look Younger Longer”.

Sekiranya anda berminat bolehlah Whatsapp saya  dan boleh juga membuat pembelian secara online.  Sila Klik di bawah.

Set Awet Muda

Youth Skincare

Whatsapp saya 

Shaklee ID: 1235072

FB Page: Petua Wanita

FB: Nor Ma

 

 

10 Cara Untuk Mendapat Kulit Cantik

Assalamualaikum, hai semua,

Saya pasti ramai yang mahukan kulit yang cantik tak kiralah wanita ataupun lelaki.   sehingga ada yang sanggup mencuba produk yang merbahayakan kulit dan kesihatan.    Sebelum itu anda perlulah mengenali dulu masalah wajah anda dan struktur kulit serta mengamalkan gaya hidup sihat untuk mendapatkan kulit yang cantik.

Struktur Kulit

Kulit mempunyai 3 lapisan iaitu lapisan pertama dikenali epedermis, terbentuk daripada keratin, kedua dermis yang mengandungi kalogen dan gentian kenyal dipenuhi saraf dan salur darah serta kelenjar  minyak dan peluh yang menghasilkan sebum.  dan yang ketiga terdiri dari sel lemak iaitu tisu dibawah kulit.

Kulit yang cantik, licin, tegang dan anjal menjadi idaman setiap orang.  Apa pun perlu diketahui, perubahan hormon juga menyebabkan kulit berminyak dan berjerawat.   Jesteru itu, kebersihan perlulah dititikberatkan. Nilai PH yang   normal pada kulit adalah 4.2 hingga 5.6 bagi memastikan ia sentiasa sihat. dan membantu menyekat pertumbuhan bakteria yang menyebabkan masalah seperti jerawat.

10 Cara Untuk Dapatkan Kulit yang Cantik

1. Membersihkan Kulit Muka.

Bersihkan muka 2 kali sehari,  dengan menggunakan pencuci muka yang lembut selamat.   Penggunaan sabun yang banyak buih secara berlebihan adalah tidak digalakkan, ini akan membuat muka bertambah kering dan boleh menyingkirkan sebum.  Elakkan menggunakan pencuci yang mengandungi wangian dan pewarna kerana ia boleh menyebabkan radang kulit.

2.  Menggunakan Penyegar.

Penyegar adalah sangat penting untuk menutup liang roma nak2 yang mempunyai kulit berminyak, ia akan membuat kulit anda menjadi kering dan mengecutkan liang roma.  Boleh mengurangkan kulit berminyak.

3. Pelembab.

Pelembab menbantu mengekalkan kelembapan kulit.   Kulit yang berminyak seharusnya tidak menggunakan pelembab secara berlebihan, ini akan membuatkan muka anda akan lebih berminyak.

4. Lindungi Kulit daripada cahaya Matahari.

Kulit akan menjadi rosak jika terdedah pada sinaran matahari. Gunakan krim yang mempunyai pelindung matahari.  Ini boleh mengelakan terjadinya jeragat dan tompok hitam yang menebal pada muka.

5. Bersenam Secara Berkala

Melakukan senaman secara rutin dapat menjaga kesihatan dan kecantikan.  Dimana ianya dapat melancarkan pengaliran darah ke seluruh organ termasuk kulit bagi mengekalkan kesihatan kulit.  Kulit menjadi tegang dan tak kendur.   Lakukan senamrobik  dua kali seminggu ataupun mengayuh basikal.

6. Tidak Merokok.

Bahan yang berbahaya dalam asap rokok boleh menyebabkan kulit cepat berkedut serta kulit menjadi kusam.

7.  Minum Air  8 Gelas Sehari

Meminum air kosong  sebanyak 8  gelas sehari boleh memberi kelembapan pada kulit terutamanya kulit muka.

8. Diet Seimbang

Cara pemakanan yang sihat perlulah diamalkan agar kita mendapat makanan yang seimbang.   Keperluan sumber protein,  serat, lemak, vitamin dan mineral  adalah penting untuk  membentuk kulit yang cantik.

9.  Buahan dan Sayuran.

Pengambilan sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan pelbagai vitamin dan antioksida seperti vitamin c,  amatlah digalakkan supaya dapat melawan radikal bebas yang merosakkan kulit.

10. Amalan Memakan Makanan Tambahan

Sekiranya anda tidak cukup masa atau tidak konsisten mengamalkan diet seimbang, anda bolehlah mengamalkan vitamin semulajadi  seperti Vitamin C, Vitamin E,  Sumber Protein yang mengandungi  asid amino seperti ESP,   Gla Complex untuk Stabilkan hormon serta Vitalea yang mempunyai 28 jenis vitamin.  Ini adalah untuk kecantikan dalaman, terpulanglah kepada anda samada cukup atau tidak nutrisi dalam diet anda.

Skincare Youth  Shaklee

Skincare semulajadi  100% dari tumbuhan, selamat  dan bebas daripada bahan kimia bahaya yang boleh merosakan kulit dan menyebabkan kanser.  Sangat sesuai digunakan pada kulit kerana mempunyai nilai PH yang rendah,  serta tidak berbuih.   Dan yang paling suka adalah baunya adalah semulajadi dari tumbuhan.

Rangkaian Produk Youth Skincare

1. Luminous Gel Oil Cleanser (125ml)

3 dlm 1 tidak mengandungi sabun.PH seimbang. Membersih, memperhalus dengan lembut dan menyucikan.

2. Perfecting Skin Toner (177ml)

Membersihkan sel kulit mati, menghidrat dan bekalan nutrisi pada kulit.

3. Youth Activating Serum (30ml)

Mengandungi 10x ganda bahan aktif untuk pembaharuan sel dan menggalakkan penghasilan kalogen untuk keserian kulit.

4.  Radiance C + E (60 kapsul)

Mengebu, mencerah dan mengurangkan penampilan garis halus, kedutan pigmentasi dan menambah baik tekstur serta tona kulit yang lebih sekata.

5. Age Defense Moisturizer SPF 50(50ml)

Melindungi kulit daripada sinaran berbahaya, menyuburkan dan melembabkan kulit.

6. Advance Renewal Night Cream (50ml)

Menyokong proses pembaharuan sel kulit semasa tidur agar lebih cerah, muda, licin dan berseri.

Setiap produk di dalam rejimen ini dihasilkan daripada vitamin2 anti penuaan dan polifenol untuk memberi manafaat rawatan. “Look Younger Longer”.

Sekiranya anda berminat bolehlah Whatsapp saya  dan boleh juga membuat pembelian secara online.  Sila Klik di bawah.

Pengedar Vivix Shaklee Kuala Terengganu

Assalamualaikum,

Anda sedang mencari pengedar vivix Shaklee di kawasan anda ??? atau dimana sahaja.  Saya adalah pengedar sah vivix shaklee yang anda cari.

Saya  Pn Norma, merupakan pengedar vivix yang berpengalaman.  Boleh  memberi pakej ekslusif konsultasi cara pengambilan vivix yang betul.  Jika anda berada di kawasan Bandar Kuala Terengganu, Bukit Payong Marang dan kawasan sekitar, saya boleh membuat penghantaran terus dan yang jauh boleh pos ke seluruh Malaysia secepat mungkin.

Saya dan ibu saya  juga adalah pengguna vivix.  Saya ambil vivix untuk masalah hormon yang tidak setabil, juga masalah cyst.   Alhamdulilah masalah yang dihadapi semakin berkurang dan cyst telah mengecut dan tiada lagi berdasarkan scan doktor pada bulan lepas.  Begitu juga ibu saya yang mempunyai penyakit darah tinggi semakin pulih.   Doktor telah mengesyorkan ibu berhenti ubat untuk sementera, disebabkan baca darah tinggi berkeadaan normal.  Saya sangat gembira dan ingin berkongsi berita kepada anda.

Vivix terdiri dari bahan semulajadi dan halal untuk kita gunakan iaitu Muscadine Grape, Purple Carrot, Elderberry dan japanese knotweed. Tumbuhan ini mempunyai kelebihan yang sangat menakjubkan.

Pelbagai cerita kesan yang baik dengan pengambilan vivix shaklee sebagai ikhtiar untuk masalah kesihatan.  Vivix bukanlah ubat, tetapi ia adalah suplemen yang tinggi antioksidan.  Dimana ianya sangat bagus membantu sehingga ke peringkat DNA kita.  Disamping itu vivix juga sesuai untuk remaja, dewasa dan warga emas.

Sekiranya anda berminat boleh

whatsapps saya 

Boleh juga beli secara online klik di bawah

Tip Memilih Vitamin Terbaik Dan Selamat

Hai, Assalamualaikum,

Hari ini saya nak  kongsi  berkenaan tip memilih vitamin,  alang-alang dapat  perkongsian dari  group CVG.   Pernah tak korang makan  vitamin atau makanan tambahan.   Yelah,  nak makan  vitamin mestilah  betul-betul teliti, supaya dapat kesan terbaik.   Semak betul-betul,  label  dan ingredient,  punca dan sumber dari mana.    Kalau saya, lebih suka memilih vitamin Shaklee, yang  ada kajian Landmark Study Shaklee.

Pernah dengar tak tentang landmark study Shaklee?

Percaya atau tidak, shaklee satu-satunya syarikat supplement yang berani untuk buat landmark study ni. sebab, shaklee nak pastikan produknya benar-benar berkesan, dan tidak memudaratkan walaupun diamalkan untuk suatu tempoh yang lama.

dan keputusan landmark study ni dibuat oleh pihak ketiga. orang luar yang tak ada kaitan pun dengan shaklee. dianalisis oleh pihak ketiga juga. so, tak ada bias.

ini keputusan landmark study yang dijalankan ke atas mereka yang mengamalkan supplement shaklee lebih dari 20 tahun, mempunyai tahap kesihatan lebih baik dari mereka yang lain.

sebab tu kita semua pilih shaklee. sebab kita yakin ianya selamat, semulajadi, dan berkesan.

info lanjut, http://www.landmarkstudy.com

1. SHAKLEE HQ DI PLEASANTON, CALIFORNIA

Mendapat pensijilan Climate Neutral™. Maknanya office Shaklee tu tak menjejaskan alam sekitar. Tiada pembebasan karbon daripada ibu pejabat Shaklee.

2. SEJAK 1965, produk Shaklee tak penah ditarik balik. Contohnya tak pernah ada kes rupa2nya dalam Shaklee ada bahan kimia penyebab sakit buah pinggang & produk ditarik balik.  Produk2 banyak yg discontinue sebab : BAHAN2 tak cukup berkualiti (ni yg best bila takde ladang, anytime boleh reject bahan mentah & cari yang lain pulak), regulation yg merepek (cthnya ada satu produk ni, KKM punya syarat ‘MESTI BUAT ANIMAL TESTING’ eh eh, kita mana ada buat animal testing. hish, cane tuhh.

3. REVIEW & TESTIMONIAL  DARI ORANG  TERKENAL  seperti  Oprah, Gwyneth Paltrow, Rachael Ray, Pasukan Olimpik, Angkasawan NASA, penjelajah kutub  dan lain, boleh rujuk dalam buku Product Guide.

4.  SHAKLEE BUKAN JUAL VITAMIN tapi kehidupan dan dunia yg lebih baik! Sebab tu yang benar-benar mendalami Shaklee takkan rasa sampai hati nak tinggalkan Shaklee sebab Shaklee  bukan setakat menjual, dan penting kan duit je.   pengguna shaklee akan rasa lebih menghargai kehidupan dan lebih appreciate bumi ni, lebih prihatin pada dunia bila betul2 mendalami Shaklee. Baca sini – http://mydreamspots .com/wp-content/uploads/2016/07/environmental-heritage-e.pdf

Kalau korang pegi Global Convention kat US, baik Roger mahupun leader2 lain dari seluruh dunia takde pun nak cerita pasal berapa juta bonus derang, berapa tingkat rumah diorang…. tapi macamana kehidupan mereka berubah & macamana mereka nak ubah kehidupan orang lain juga.. benda2 tentang kesihatan secara holistik. Takde suruh pun kita meniaga sampai kaya raya, buat la apa suka asalkan kaya, tak… tapi tentang bantu orang utk ubah kehidupan mereka.

5.  SHAKLEE ADA CLINICAL RESEARCH YANG DITERBITKAN. Banyak company suplemen yang claim diorang ada studies, tapi mostly tak dipublish pun, hanya di kalangan diorang2 je. tapi Shaklee punya research diterbitkan dalam Scientific Publication, 90 daripadanya adalah jurnal yang “peer reviewed”. Kiranya GOLD STANDARD lah di kalangan jurnal2 saintifik.

& clinical research ni… suplemen tak payah buat pun sebenarnya. Ubat-ubatan yang kena buat, tapi Shaklee buat.

6.  SHAKLEE GUNA BAHAN2 DARI ALAM SEMULAJADI. Bukan campur2 bahan kimia dalam lab dan taraaaaa jadi seketul vitamin, bukannnn. Semuanya datang dari alam semulajadi… daun2, akar2, pucuk2…. digabung dalam satu botol – SHAKLEE.

7 STRICT INGREDIENT TESTING – BANYAK SGT produk Shaklee dah takde di pasaran sbb masalah bahan mentah. Shaklee akan check ketulenan setiap bahan2 yang digunakan, Ladang2 yg hantar bahan2 mentah tu igt senang2 je ke boleh hantar…? nehi nehi…. Shaklee akan test dulu utk pastikan betul2 diroang ni betul2 oganik & bebas dari segala macam racun serangga, racun rumpai dan sebagainya. ehhh igt senang ke nak tanam skala besar secara organik? Kalau ada sikit trace pun Shaklee akan rejecttt. Nexttt.

8. SHAKLEE SELALU BEKERJASAMA DGN UNIVERSITI2 TERNAMA & PROFESOR2 HEBAT. Kalau baca jurnal2 dalam Health Resource tu, bukan nama saintis Shaklee je kat jurnal2 tu, tapi profesor2 dari macam2 universiti. Takkan universiti nak kerjasama kalau produk cikai kot????

That’s why saya tak boleh nak tinggal Shaklee… bukannya takde orang offer buat produk sendiri, offer buat bisnes lain yg lagi lebat…. tapi prinsip tak sama. Saya ensure anak2 & family saya makan benda2 yang terbaik, takkan saya nak jual benda2 merepek asalkan untung kat orang lain kan?

Dan Shaklee mmg dah proven dgn jurnal apa bagai, takyah pening2 nak explain kat orang. (Hat haters tu toksah kisah lah. Kita bawak dia pegi jumpa Dr Gladys Block pun dia kata Profesor Emerita beli je tu 😛 so hat tu kita ikat tepi bayar 30 sen je sudah).

Korang masih belum jatuh hati dgn Shaklee? Mungkin korang belum kenal Shaklee. Tak kenal maka tak cinta. Dah kenal, melekat macam saka.

Jom amalkan shaklee tanpa was-was, kerana shaklee adalah suplemen yang paling baik di dunia.

Kredit :  CelikVitamin group.